Tort savarina

de marieta in Torturi, 7 Aug 2011 | 9940 vizualizari

 

fiindca fetele au facut savarine si eu am vrut sa fac dar nu am forme de savarine!!!asa ca am facut in forma de guguluf!!!nu e chiar savarina fiindca are si budinca nu numai frisca!!in fine sa va spun reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluatul este cel de la cozonacul cu stafide fara zahar,deci cantitatile ar veni la jumatate:
  • 500gr faina,
  • 2 oua,
  • o jumatate lingurita sare,
  • un cub de drojdie,
  • 2 linguri de zaharina lichida,
  • o lingura margarina,
  • 25 ml de ulei,
  • esente de vanilie si rom,
  • coaja de lamaie,
  • o cana lapte,
  • 50ml iaurt.pentru crema cu budinca/o budinca vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 600ml lapte,
  • o lingura margarina,
  • zaharina dupa gust,
  • un plic de frisca light
  • 50ml apa minerala
  • 100ml lapte rece
  • 300 ml apa
  • cateva picaturi de zaharina
  • esenta de rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

blat/se framanta toate bine cu mixerul, se lasa la dospit, apoi se pune compozitia in tava, se unge cu ou si se coace.

intre timp se face budinca si se lasa la racit.

se bate frisca spuma tare cu laptele si apa minerala, apoi se da la frigider. 

cand se raceste, blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zaharina si esenta de rom.

apoi se pune budinca, apoi frisca batuta.

se pune jumatate din cantitate intre foi iar cu restul se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alinutzika 1

08.08.2011, 17:12

buna

DIANA B 1

17.08.2011, 09:02

La multi ani Marieta !
Sa fii sanatoasa si implinita !
Aniversare frumoasa langa cei dragi ; in cinstea ta vom ridica un pahar cu cate ceva ...
http://www.youtube.com/watch?v=E1btJzoMdNg&feature=email

LUK 1

17.08.2011, 15:28

la multi ani cu multa sanatate!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort in doua culori